Programul de finanțare Romania Start-up Nation si Realitatea Virtuala

Unul dintre cele mai discutate subiecte ale ultimilor ani, realitatea virtuala virtuală (expresie provenită din engleză de la Virtual reality sau VR) nu este o tehnologie noua, ci doar una care acum a devenit accesibila, ea incepand sa prinda contur inca din anii ’50. Astfel realitatea virtuala este intr-o dezvoltare exponentiala si se bucura de o popularitate crescanda.

Conceptul de realitate virtuala deriva din termenii realitate si virtual, acesta putand fi tradus prin realitatea imaginativa a viselor. In termeni tehnici, realitatea virtuala descrie un mediu tridimensional generat de un computer, un mediu de interactiune si explorare pentru fiintele umane.

Cum este creata realitatea virtuala?

Exista o serie de sisteme care deservesc acestui scop, de la simulatoare de zbor, stereoscoape, casti, benzi de alergat omni directionale si manusi speciale. etc. Toate acestea au scopul de a stimula simturile si de a crea iluzia realitatii. Cercetători au căutat în ultimii ani cele mai bune modalități de transformare în realitate a ideilor care stau la baza realității virtuale.

De ce realitate virtuala?

Potentialul de divertisment este evident, filmele sau jocurile video sunt exemple notabile, insa realitatea virtuala are aplicabilitate si in:

 • Arhitectura;
 • Medicina;
 • Arta;
 • Sport;
 • IT;
 • Educatie;
 • Industria auto si aerospatiala, etc.

Acest concept poate reprezenta punctul de pornire al unei afaceri profitabile.

Proiectele de realitate virtuală au luat amploare si au fost selectate pentru finanțare nerambursabilă prin intermediul fondurilor europene sau naționale.

Programul de finanțare Romania Start-up Nation a sprijinit numeroase proiecte din sfera industriilor creative, așa cum este cazul și al celor de realitate virtuală, in anul 2018 acesta va continua.

Din descrierea facuta mai sus, este clar ca proiectele de realitate virtuală sunt incluse în categoria activităților creative, activitati care au un punctaj maxim in evaluarea proiectului.

Prin bugetul de stat pe 2018, noua ediție a programului de finanțare a firmelor mici și mijlocii sunt alocate credite de angajament de 2.000.000.000 lei. Finantarea este pana la 200.000 de lei, acoperind 100% din valoarea investiției eligibile, in acest fel beneficiarul fiind nevoit sa scoata bani din buzunar doar pentru acoperirea cheltuielilor neeligibile care pot interveni în cadrul proiectului.

Pentru a primi finanțare pentru un proiect de realitate virtuală, va trebui să parcurgi următorii pași:

 • stabilirea investiției necesare si a furnizorilor;
 • înființarea societății comerciale si rezolvarea aspectelor juridice ce privesc proiectul;
 • identificarea sursei de finantare adecvate
 • pregătirea proiectului și a documentației necesare;
 • depunerea proiectului și solicitarea sprijinului financiar nerambursabil.

 

Ai un proiect fezabil prin programul Start-up Nations si doresti sa-ti infiintezi o societate comerciala?  Nimic mai simplu, te asteptam sa-ti fim alaturi in acest prim demers, scrie-ne la office@arlett.ro sau suna-ne la telefon nr. 0745 45 45 45.

 

Pentru mai multe informatii despre cum puteti infiinta o societate comerciala, modificari firme, gazduire sediu social, infiintare ONG sau alte servicii din sfera noastra de activitate, ne puteti contacta la telefon 0742 45 45 45 sau trimiteti-ne un e-mail catre office@arlett.ro.

 

Surse articol: www.profit.ro/ www.adibarbu.ro / www.avocatnet.ro

About the Author

Leave a Reply