Termenul de depunere a declaratiei unice a fost extins pana la 31 iulie 2018

Conform www.mfinante.ro, in ședința de joi, 12 iulie, Guvernul a aprobat extinderea până la 31 iulie a.c., a termenului până la care contribuabilii, persoane fizice pot depune Declarația Unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale.

Termenul a fost extins deoarece atât bonificatia de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 si plătit integral până la 15 martie 2019, cât și cea acordată corespunzător pentru contributiile sociale datorate, au suscitat interesul contribuabililor, care a determinat îngreunarea Spațiului Privat Virtual prin numărul foarte mare de accesări ale acestui serviciu online gratuit în apropierea expirării termenului.

Declarația se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează, venituri din România si/ sau din străinătate, și de cele care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii. Persoanele care nu realizează venituri și aleg să plătească contribuția de asigurare de sănătate au de asemenea obligația de a depune Declarația Unică.

Declarația Unică se poate depune:

  • Online, atât prin intermediul Spațiului Privat Virtual (SPV), pe baza de nume utilizator și parolă, sau cu certificat digital calificat, cât și prin intermediul portalului e-guvernare.ro.
  • In format hârtie direct la registratura administrațiilor fiscale ale ANAF, sau prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Vrei sa infiintezi o societate comerciala, modificare firma sau sa gazduiesti temporar sediul unei firme si nu stii care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurgi?

Te ajutam noi! Experienta noastra te poate scuti de birocratie si timp pierdut.

Pentru informatii referitoare la infiintari firme (SA, SRL, PFA, etc.), modificari firme, gazduire sediu social, infiintare ONG sau alte servicii din sfera noastra de activitate, ne puteti contacta la telefon 0742 45 45 45 sau puteti trimite un e-mail catre office@arlett.ro.

Echipa Arlett Consulting

Sursa: www.mfinante.ro 

About the Author

Leave a Reply