Poate fi modificat obiectul de activitate (codul CAEN) al unei firme?

Pentru ca deseori clientii nostri pun aceasta intrebare, in randurile de mai jos incercam sa va raspundem cat mai succint si pe intelesul tuturor care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurgeti atunci cand vreti sa modificati obiectul de activitate al unei firme.

Intotdeauna inainte de a face orice modificare, trebuie sa tinem cont de prevederile legislatiei in vigoare.

O societate comerciala poate avea un singur obiect principal de activitate, căruia îi corespunde un singur cod CAEN, dar numărul de obiecte secundare de activitate nu este limitat.

Pentru modificarea obiectului de activitate al unei firme trebuiesc completate si depuse la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă tribunalul în a cărui rază teritorială societatea comerciala are sediul social, urmatoarele:

  1. Cerere de înregistrare;
  2. Actul modificator al actului constitutiv, care poate fi reprezentat, după caz, de hotărârea AGA sau de decizia asociatului unic.
  3. Actul constitutiv actualizat, în original, în una din următoarele forme:
  • semnat de asociati, pe fiecare pagina;
  • semnat de asociati si atestat de avocat;
  • semnat de asociati si certificat de oficiul registrului comerţului de pe lângă tribunalul unde firma are sediul social;
  • semnat si incheiat la notariat, în cazurile prevăzute de lege.
  1. Declaraţia – tip pe propria răspundere privind autorizarea funcţionării (formularul Model 3 disponibil pe site-ul ONRC) semnată de asociaţi sau de administratori – original. În această declaraţie tip trebuie înscrise, daca este cazul, modificarile privind activităţile autorizate care se desfăşoară la sediul social, la sediul secundar sau la terti.
  2. Avizele prealabile prevăzute de legi speciale (in cazul in care unul din codurile CAEN nou introduse necesita un asemenea aviz).
  3. Certificatul de înregistrare al firmei în original, daca se schimba activitatea principala a societatii.

Documentele pot fi depuse atat de administratori cat si de catre o persoana desemnata de catre acestia, printr-un document care poate fi o împuternicire simpla emisa de societate, o împuternicire avocaţială sau o procura.

Documentele pot fi depuse:

– direct la Oficiul Registrului Comerţului;

– prin poștă, cu scrisoare cu valoare declarată și confirmare de primire, sau ;

– prin completarea si transmiterea acestora on-line, cu semnătură electronică extinsă, prin intermediul portalului de servicii, de pe pagina de internet a ONRC, www.onrc.ro,  precum şi direct folosind adresa https://portal.onrc.ro.

 

Vrei sa infiintezi o societate comerciala, modificare firma si nu sti care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurgi?

Te ajutam noi! Experienta noastra te poate scuti de birocratie si timp pierdut.

Pentru informatii referitoare la infiintari firme (SA, SRL, PFA, etc.), modificari firme, gazduire sediu social, infiintare ONG sau alte servicii din sfera noastra de activitate, ne puteti contacta la telefon 0742 45 45 45 sau ne puteti trimite un e-mail catre office@arlett.ro.

Echipa Arlett Consulting

https://arlettconsulting.ro/

https://www.facebook.com/ArlettConsulting/ 

Sursa: www.onrc.ro

Modificari firme

About the Author

Leave a Reply